ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Αλαλούμ με τις επιταγές που μπορούν να εξοφληθούν

Κορονοϊός: Αλαλούμ με τις επιταγές που μπορούν να εξοφληθούν
IN TIME

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί από χθες στις επιχειρήσεις ο τρόπος εφαρμογής της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά στις επιταγές των εταιρειών (εκδοτών) που υπάγονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που πλήττονται από την κρίση του κορoνοϊού.

Οι τράπεζες, για να είναι νομικά κατοχυρωμένες, επιστρέφουν όλες τις επιταγές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και δεν τις εισπράττουν, ανεξαρτήτως του εάν οι εταιρείες αυτές διαθέτουν επαρκές υπόλοιπο, αλλά και ανεξαρτήτως της βούλησης των εκδοτών των επιταγών.

Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση των επιταγών και να «παγώνει» κάθε εμπορική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, η ΠΝΠ εφαρμόζεται στρεβλά και απαιτείται διευκρινιστική εγκύκλιος, διότι ενώ προνοεί ότι οι εκδότες των επιταγών θα πρέπει να ενημερώνουν την τράπεζά τους εάν επιθυμούν ή όχι να υπαχθούν στην ευνοϊκή διάταξη της παράτασης των 75 ημερών, αυτό στην πράξη δεν γίνεται.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει (pics)

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα του ιού που έχουν σχεδόν όλοι (pics)

Κορονοϊός: Αφήνει βλάβες στους πνεύμονες ο φονικός ιός; Ποια είναι η αλήθεια;

Δηλαδή, οι τράπεζες επιστρέφουν όλες τις επιταγές στις εταιρείες, με την εντολή να εμφανιστούν σε 75 ημέρες, παρότι οι μισές από αυτές μπορούν να εξοφληθούν, καθώς υπάρχει επαρκές υπόλοιπο!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων