ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός - Βρούτσης: Κανένα ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις - Έχουμε «καύσιμα»

Κορονοϊός - Βρούτσης: Κανένα ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις - Έχουμε «καύσιμα»
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΟ υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Μιλώντας στο «Οpen» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μείωση μισθών μιας και «με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί». Μεταξύ άλλων, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντεπεξέλθει ακόμη κι αν η «ιστορία» τραβήξει περισσότερο.

Για το φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πότε τελειώνει η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει (pics)

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα του ιού που έχουν σχεδόν όλοι (pics)

Κορονοϊός: Αφήνει βλάβες στους πνεύμονες ο φονικός ιός; Ποια είναι η αλήθεια;

Όσον αφορά τον κίνδυνο ανεργίας, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό». Και πρόσθεσε: «Τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».

Για τα 800 ευρώ, είπε ότι θα δοθούν μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα. Παράλληλα τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)

Σχετικές ειδήσεις