ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι - Σε 3 φάσεις θα δοθούν τα χρήματα

Κορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα το λάβουν οι δικαιούχοι - Σε 3 φάσεις θα δοθούν τα χρήματα

Επίδομα 800 ευρώ: Σε τρεις φάσεις, τμηματικά θα καταβληθεί η αποζημίωση - Αναλυτικά οι ημερομηνίες. 

«Βροχή» δηλώσεων από τους μισθωτούς στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με το ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Έτσι, για το διάστημα από 11 έως και 13 Απριλίου, οι εργαζόμενοι ή και οι εργοδότες τους που έχουν υποβάλει αίτηση θα μπορούν να κάνουν διορθώσεις σε τυχόν λάθος στοιχεία.

Το χρονοδιάγραμμα των καταβολών

Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου. Αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.

Όσοι εργαζόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις από τις 11 έως τις 20 Απριλίου αναμένεται να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ μεταξύ 25 και 27 Απριλίου.

Το τρίτο κύμα αιτήσεων θα μπορεί να υποβληθεί από 21 έως 30 Απριλίου και οι δικαιούχοι θα πληρωθούν από τις 5 έως τις 7 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 800 ευρώ καλύπτει διάστημα 45 ημερών δηλαδή, αν ο εργαζόμενος τέθηκε σε καθεστώς αναστολής την 1η Απριλίου, καλύπτεται μέχρι τις 15 Μαΐου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στελέχη της κυβέρνησης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επιδότηση των 800 ευρώ να επαναληφθεί για ένα ακόμη 45ήμερο, καθώς αν συνεχιστεί η επέλαση του Covid 19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - «Βρέχει» χρήματα: Δείτε αναλυτικά πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

Σχετικές ειδήσεις