ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έκπτωση 40% και στα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έκπτωση 40% και στα ενοίκια που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται
pixabay

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σημαντική διεύρυνση του πεδίου των δικαιούχων της μείωσης του ενοικίου μετά τη σχετική σύγχυση που είχε δημιουργηθεί σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες - Αλλαγές έρχονται και στον τρόπο εξόφλησης φορολογικών οφειλών που ανεστάλησαν.

Αναφορικά με το ζήτημα των ενοικίων με τροπολογία θα επεκταθεί και στις επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους πληττόμενων κλάδων η έκπτωση του ενοικίου κατά -40%.

Με βάση τα όσα ισχύουν σήμερα, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με διοικητική εντολή καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτές, δικαιούνται για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο να καταβάλλουν το 60% του μισθώματός τους για την επαγγελματική στέγη και την κύρια κατοικία αντίστοιχα.

Με την τροπολογία που έρχεται στη Βουλή το σχετικό δικαίωμα επεκτείνεται και στις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ , καθώς και στους εργαζομένους τους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας και είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 800 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σκέψεις για αυτές τις επιχειρήσεις το μειωμένο ενοίκιο να ισχύσει μόνο για τον Απρίλιο ώστε να μην δημιουργηθεί σύγχυση μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών που ήδη έχουν εκδηλωθεί για το ζήτημα της μείωσης των μισθωμάτων. Στην τελική μορφή της τροπολογίας θα ξεκαθαριστεί αν η μείωση του ενοικίου θα αφορά έναν ή δυο μήνες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Επιπλέον, θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις φορολογικού χαρακτήρα όπως:

  • η θέσπιση έκτακτης ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση των φορολογικών οφειλών που έχουν ανασταλεί και λήγουν στο τέλος Αυγούστου. Οι οφειλές αυτές θα μπορούν να εξοφληθούν σε σημαντικά περισσότερες δόσεις από τις έως 24 που προβλέπεται σήμερα (πιθανόν έως 48)
  • η καθυστέρηση έναρξης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που κάθε χρόνο ξεκινά τον Ιούλιο. Στο τραπέζι βρίσκεται πρόταση για έναρξη πληρωμής του φετινού φόρου εισοδήματος τον Αύγουστο σε μηνιαίες και όχι διμηνιαίες δόσεις που ισχύει σήμερα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη