ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση στη προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών

Παράταση στη προθεσμία καταβολής δόσεων ρύθμισης αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών

Παρατείνεται για τους αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες του e-ΕΦΚΑ, καθώς και για τους ασφαλισμένους με εισοδηματικά ή πληθυσμιακά κριτήρια του πρώην ΟΓΑ, η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων, που είναι απαιτητές έως 31/03/2020 κατά τρεις μήνες σύμφωνα με εγκύκλιο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ταυτόχρονα, παρατείνεται και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε είδους ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ανωτέρω πρόσωπα έχουν δικαίωμα υπαγωγής στις διατάξεις της παράτασης εφόσον έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020, βάσει των ΚΑΔ που πλήττονται.

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υπαγωγής έχουν και τα πρόσωπα που τυχόν ασκούν πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα ή ασκούν παράλληλα και δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, εφόσον για μία από τις ασκούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν στις 20/03/2020 ενεργό, κύριο ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνεται στους πληττόμενους.

Έτσι η δόση Μαρτίου θα έχει πλέον καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 30/06/2020.

Κατά το χρονικό διάστημα της προαναφερόμενης παράτασης δεν υπολογίζονται περαιτέρω πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

Αντίστοιχα τροποποιούνται και οι καταληκτικές ημερομηνίες των επόμενων δόσεων (δόση Απριλίου 2020 και εντεύθεν) και κατά συνέπεια, η συνολική διάρκεια των συγκεκριμένων ρυθμίσεων παρατείνεται κατά τρεις μήνες. Παράλληλα αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μπλόκα σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια, ΚΤΕΛ και σιδηροδρομικούς σταθμούς

Σχετικές ειδήσεις