ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική αποζημίωση σε στελέχη του λιμενικού που υπηρετούν σε σκάφη για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες

Ειδική αποζημίωση σε στελέχη του λιμενικού που υπηρετούν σε σκάφη για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες
In Τime

Σε καταβολή ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας προς τα στελέχη του λιμενικού που εκτελούν υπηρεσία σε πλοία - σκάφη του λιμενικού και υπάγονται στις λιμενικές αρχές των νομών Έβρου - Λέσβου - Χίου - Σάμου και Δωδεκανήσων, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ήδη με Κοινή Υπουργική Απόφαση,(ΦΕΚ1133Β/2-04-20), του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, τροποποιήθηκε η υπ' αριθμ: 2822.10/22446/2018 (Β΄1165) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός του συνολικού αριθμού κατ΄ έτος ωρών νυχτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημιώσεως στελεχών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες».

Σύμφωνα με αυτή, καθορίσθηκε το ανώτατο όριο ωρών νυχτερινής εργασίας σε 96 μηνιαίως για τα στελέχη του Λιμενικού που εκτελούν υπηρεσία στις ανωτέρω περιοχές. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και τα πληρώματα πλοίων - σκαφών κατηγορίας Α1.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με εγκύκλιο που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ναυτιλίας θα περιγράφονται αναλυτικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τις επιπλέον νυχτερινές ώρες εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέο επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους - Ποιοι και πότε θα το πάρουν