ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός – Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτές είναι οι δύο κατηγορίες για την παράταση

Κορονοϊός – Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτές είναι οι δύο κατηγορίες για την παράταση
INTIME NEWS

Έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το OPEN, τη Μεγάλη Τετάρτη (15/04) πραγματοποιήθηκε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση για την πρώτη κατοικία και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμών, των τραπεζών και του οικονομικού επιτελείου.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρουν ότι όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μίας κλιμακωτής παράτασης για όλους τους δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή όσους είναι μέσα στους ΚΑΔ, είτε είναι επιχειρήσεις (επαγγελματίες) είτε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σύμβαση αναστολής της εργασίας τους.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Παράταση τεσσάρων μηνών όμως θα δοθεί και στα νοικοκυριά, εκτός των οικονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Κι αυτό γιατί, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να προετοιμάσει τον νέο πτωχευτικό, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν ευεργετήματα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους.

Για παράδειγμα, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, θα έρχεται το κράτος που θα δημιουργήσει έναν άλλο φορέα, ο οποίος θα παίρνει το σπίτι του δανειολήπτη και θα του δίνει το δικαίωμα να παραμένει μέσα σε αυτό, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι και επιδοτούμενο για κάποιες περιπτώσεις.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ξεκινά η χορήγηση πλάσματος σε έξι ελληνικά νοσοκομεία - Ποιοι θα δεχτούν τη θεραπεία

Ανοσία στον κορονοϊό: Πόσοι, ποιοι και για πόσο έχουν αποκτήσει ανοσία;

Επιχείρηση «Πάσχα»: Έφοδοι σε σπίτια, ναούς και… ταράτσες – Μπλόκα παντού, σκανάρουν και το Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές

Σχετικές ειδήσεις