ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση 40% και στα φοιτητικά ενοίκια - Ποια είναι τα κριτήρια

Έκπτωση 40% και στα φοιτητικά ενοίκια - Ποια είναι τα κριτήρια

Μέτρο στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- Έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια - Οι προϋποθέσεις. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος διευκρίνισε νωρίτερα πως η τροπολογία θα αφορά στην μείωση 40% του ενοικίου των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. «Είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους», ανέφερε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση, στο άμεσο μέλλον, ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος»

Επιπλέον, ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι στην τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 εργαζόμενους που ίσχυε μέχρι τώρα. Το μέτρο θα αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έθεσε, ως βασικό στόχο, να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Φυσικά πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν αυτή μας την προσπάθεια. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρότυπο πετυχημένης διαχείρισης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν ήταν, συγκριτικά λιγότερες, με τις εκατόμβες θυμάτων άλλων χωρών που υιοθέτησαν διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης. Μας προκαλούν όμως οδύνη», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε στα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

«Η ΠΝΠ που έρχεται προς συζήτηση και κύρωση σήμερα στη Βουλή, συνιστά μια ακόμη παρέμβαση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που έχει η πανδημία στην οικονομία μας. Η επιδημία που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία ανέκοψε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Μια δυναμική όμως που εξακολουθεί να έχει κεκτημένη ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται από τα 2 δισ. ευρώ που αντλήσαμε με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, με επιτόκιο 2%. Βρισκόμαστε στην πορεία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας και της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: « Όλο το προηγούμενο διάστημα λάβαμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι» είπε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr - Πότε θα πληρωθούν

Σχετικές ειδήσεις