ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για την απώλεια ενοικίων

Ακίνητα: Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για την απώλεια ενοικίων

Θεσπίστηκε η έκπτωση φόρου για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν εισόδημα από ενοίκια - Η έκπτωση φόρου αναλογεί στο 30% του εισοδήματος που έχασαν οι φορολογούμενοι. 

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, η μερική αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος που είχαν οι ιδιοκτήτες θα γίνει μέσω έκπτωσης φόρου.

Η έκπτωση φόρου θα υπολογιστεί έως το 20% του 60% του μισθώματος. Έτσι, Ο έμμεσος υπολογισμός οδηγεί σε έκπτωση φόρου ίση με το 30% του εισοδήματος από ενοίκια που απώλεσε ο ιδιοκτήτης των ακινήτων.

Η διάταξη που κατατέθηκε προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορέσουν να εκπέσουν από φορολογικές υποχρεώσεις που καθίστανται απαιτητές από την 31η Ιουλίου 2020 και μετά το 30% της απώλειας εισοδήματος που είχαν λόγω του κουρέματος κατά 40% των ενοικίων.

Η έκπτωση φόρου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόσβεση φορολογικών οφειλών, όπως ο φετινός φόρος εισοδήματος ή ο ΕΝΦΙΑ αλλά όχι για δόσεις ρυθμισμένων οφειλών. Με άλλη διάταξη ξεκαθαρίζεται και νομικά ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες για το εισόδημα 40% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Αυτό που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η δήλωση της απώλειας των εισοδημάτων να συμπληρώνεται σε ειδική εφαρμογή που θα ανοίξει στο TAXISnet τον Ιούνιο. Η πίστωση του ποσού θα εμφανιστεί στο taxisnet και θα μπορεί να συμψηφιστεί με νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις