ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν στις 09 Ιουλίου αναδρομικά 8μηνων

Βρούτσης: 250.000 συνταξιούχοι θα πάρουν στις 09 Ιουλίου αναδρομικά 8μηνων
IN TIME

Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων ανακοινώσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως την Παρασκευή θα πληρωθούν 7.000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους για τα 534 ευρώ και πως θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Επιπλέον, σημείωσε πως τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν την ίδια μέρα κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Εκτίμησε παράλληλα ότι τον Σεπτέμβριο θα αποκατασταθεί στους συνταξιούχους εργαζόμενους η νέα σύνταξη με αναδρομικά από 1η Μαρτίου και μετά.

Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη για εργαζόμενους με 30 χρόνια και μια ημέρα ενώ τον Οκτώβριο θα πληρωθούν αναδρομικά 12 μηνών στους συνταξιούχους που θα πάρουν την νέα κύρια σύνταξη.

Την ίδια ώρα όπως δημοσιεύσει ο Ελεύθερος Τύπος, κατά μέσο όρο υπολογίζεται πως οι συνταξιούχοι θα λάβουν 800 ευρώ. Μάλιστα για κάποιους συνταξιούχος το ποσό αυτό ενδέχεται να αγγίξει τα 2.500 ευρώ.

Ανά ταμείο τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Οι συνταξιούχοι με επικουρική από το Ταμείο της πρώην Τράπεζας Πίστεως παίρνουν αυξήσεις ως 206 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.648 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ που είχαν περικοπές στην επικουρική παίρνουν αυξήσεις από 98 ευρώ ως 129 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.032 ευρώ. του ΤΑΠΙΕΝ (επικουρικό Εμπορικού Ναυτικού), του ΤΕΑΕΧ (επικουρικό χημικών), του ΤΕΑΥΑΠ (επικουρικό Σωμάτων Ασφαλείας) και του ΤΕΑΑ (επικουρικό αρτοποιών).

Οι συνταξιούχοι ΝΑΤ που είχαν περικοπές στην επικουρική παίρνουν αυξήσεις από 101 ευρώ ως 174 ευρώ τον Ιούνιο και αναδρομικά ως 1.392 ευρώ.

Δεν παίρνουν αυξήσεις γιατί δεν είχαν μειώσεις στις επικουρικές τους: οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΤΑΠΙΕΝ (επικουρικό Εμπορικού Ναυτικού), του ΤΕΑΕΧ (επικουρικό χημικών), του ΤΕΑΥΑΠ (επικουρικό Σωμάτων Ασφαλείας) και του ΤΕΑΑ (επικουρικό αρτοποιών).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός διάσημος τραγουδιστής - Τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου