ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεν θα δοθεί παράταση - «Τσουχτερά» πρόστιμα από 1η Σεπτεμβρίου

Αδήλωτα τετραγωνικά: Δεν θα δοθεί παράταση - «Τσουχτερά» πρόστιμα από 1η Σεπτεμβρίου

 Καμία παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά - Πώς να κάνετε την αίτηση. 

Απέκλεισε την περίπτωση να δοθεί νέα παράταση στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά ακινήτων, που λήγει στις 31 Αυγούστου, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με σημερινές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πώς να κάνετε τις αιτήσεις

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου μπορεί -με τους κωδικούς που έχει για να αποκτά πρόσβαση στις υπηρεσίες του TAXISnet- να εισέρχεται στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να δηλώνει υπεύθυνα στον οικείο δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένη ή μη.

Το εμβαδόν που δηλώνεται πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9.

Λόγω της άμεσης διασύνδεσης της εφαρμογής με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Ε9 και των δήμων, της άμεσης διασταύρωσης των στοιχείων τους και της προσωπικής ευθύνης του δηλούντος για την ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων, δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη προσέλευση των δημοτών σε καμιά υπηρεσία ούτε η συνυποβολή κάποιου δικαιολογητικού. Κάθε δήλωση, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύποςμ διόρθωσης επιφανειών ακινήτων, αμέσως μόλις υποβάλλεται, διαβιβάζεται από την ΑΑΔΕ στην Υπηρεσία Εσόδων του οικείου δήμου για επεξεργασία και υπολογισμό τυχόν οφειλόμενου ποσού ΤΑΠ καθώς και των οφειλόμενων από 1ης-1-2020 δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών.

Για το αποτέλεσμα του υπολογισμού ενημερώνεται και ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται οικισμοί - Συναγερμός στην Πυροσβεστική