ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Οι συμβάσεις εργαζομένων που αναστέλλονται έως το τέλος του 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Οι συμβάσεις εργαζομένων που αναστέλλονται έως το τέλος του 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ μέχρι τέλος του έτους μελετά η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό, εργαζόμενους, τους ανέργους και τις επιχειρήσεις τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο MEGA.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων της πανδημίας.

«Είχαμε προετοιμαστεί και ήμασταν έτοιμοι για το φθινόπωρο. Πολύ σωστά δε ρίξαμε όλα τα ‘καύσιμα’ από την αρχή», είπε ο κ. Βρούτσης απαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της πανδημίας.

Στο τραπέζι η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ

Με απόφασή της η κυβέρνηση συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020. «Κάνουμε βήμα – βήμα τις κινήσεις μας» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Για το πρόγραμμα «ΣΥΝ- Εργασία», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, ο υπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, υποστηρίζοντας ότι «ήρθε για να μείνει».

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως την 31.12.2020 (αντί της 15.10.2020 που ίσχυε μέχρι σήμερα) για όλες τις επιχειρήσεις -εργοδότες που, υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ανάλογα με τον μήνα ένταξής τους στη ρύθμιση και το είδος των φορολογικών βιβλίων.

Το δώρο Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης, η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Επιπλέον, το δώρο του Πάσχα, θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το ΝΑΤΟ προ των ευθυνών του: Η Ελλάδα ζητά την καταδίκη της Τουρκίας - «Να φύγει τωρα το Oruc Reis»

Ρoή Ειδήσεων