ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι βασικές φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Οι βασικές φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
IN TIME

Ένα πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για τη στήριξη των εισοδημάτων και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε από το βήμα του φόρουμ της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μερική αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Σημειώνεται πως οι φοροελαφρύνσεις δεν είναι μόνιμες και θα επανεξεταστούν όταν θα τελειώσει η πανδημία και η οικονομία επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης.

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες για ένα έτος, το 2021. Για όσους είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αποδοχές τους θα αυξηθούν από τον Ιανουάριο, όταν καταργηθεί η παρακράτηση της της εισφοράς. Για τους επαγγελματίες και οι αγρότες το όφελος θα φανεί με τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου.

Υπερ-αποσβέσεις 200% για τρία έτη για πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις. Το μέτρο θα ενισχύσει επιχειρήσεις οι οποίες πραγματοποιούν επενδύσεις ψηφιακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισής τους.

Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 ακριτικά νησιά (Καστελόριζο κλπ). Η κατάργηση ισχύει από φέτος.

Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ για εστίαση, μεταφορές, τουριστικό πακέτο.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

LIVE: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη - Στο επίκεντρο Άμυνα και Οικονομία