ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ Εποχικό επίδομα 2020: Κάντε τώρα αίτηση για να μην το χάσετε!

ΟΑΕΔ Εποχικό επίδομα 2020: Κάντε τώρα αίτηση για να μην το χάσετε!

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το εποχικό επίδομα. Οι πληρωμές καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ και σύμφωνα με την εγκύκλιο η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου. Η αίτηση για το εποχικό επίδομα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο gov.gr είτε μέσω ΚΕΠ.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα το ειδικό εποχικό βοήθημα παρέχεται σε:

Οικοδόμους, λατόμους, ασβεστοποιούς, πλινθοποιούς, αγγειοπλάστες δασεργάτες, ρητινοσυλέκτες, καπνεργάτες, σμυριδεργάτες, υποδηματεργάτες μουσικούς - μέλη του οικείου επαγγελματικού σωματείου, χορευτές και τεχνικούς ζωντανών οπτικοακουστικών εκδηλώσεων - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων μισθωτούς ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης χειριστές εκσκαπτικών /ανυψωτικών / οδοποιητικών / γεωτρητικών μηχανημάτων ηθοποιούς, τεχνικούς κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθούς χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου μισθωτούς τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis - Φίλης στο Newsbomb.gr: Ο Ερντογάν ξέρει πως οι Τούρκοι θα φύγουν ηττημένοι - Αν φύγουν