ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Εμπορική καταργεί την επιχειρησιακή σύμβαση

Η Εμπορική καταργεί την επιχειρησιακή σύμβαση

Το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την Τετάρτη την κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για το επιχειρησιακό επίδομα (που ανέρχεται σε 11.76%), την προσαύξηση που καταβάλλονταν με το επίδομα ισολογισμού ύψους 770 ευρώ, το επίδομα δικτύου, τις προσαυξήσεις που προβλέπονταν επί των επιδομάτων ευθύνης / βαθμίδας για ορισμένα καταστήματα (50%, 30% και 15% ανάλογα με το κατάστημα) και το επίδομα επικινδυνότητας (χρηματαποστολών).

Με αυτό τον τρόπο προκαλείται μείωση στις συνολικές αποδοχές του προσωπικού της, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων κυμαίνονται γύρω από το 12%.

Για εργαζομένους που ελάμβαναν το σύνολο των επιπρόσθετων επιδομάτων, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας είναι μικρός, οι περικοπές μπορεί να φτάνουν έως και το 18% επί των ετήσιων αμοιβών.

Η επιχειρησιακή σύμβαση, που καταργήθηκε με την απόφαση της διοίκησης της Εμπορικής, είχε λήξει τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι και το Δεκέμβριο παρέμενε σε ισχύ λόγω της μετενέργειας.

Η διοίκηση της τράπεζας πίεζε τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις, ωστόσο σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατέστη εφικτή η επίτευξη συμφωνίας.

Χθες ανακοινώθηκε με εγκύκλιο της διοίκησης προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).