ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και χριστουγεννιάτικος μποναμάς για ευάλωτα νοικοκυριά

Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και χριστουγεννιάτικος μποναμάς για ευάλωτα νοικοκυριά

Τα μέτρα που ανακοίνωσε στην τριτολογία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  -  Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά - Αναστολή πλειστηριασμών

Οικονομική ενίσχυση για τα αδύναμα νοικοκυριά και παράλληλα ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών προανήγγειλε στην τριτολογία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την πολύωρη κοινοβουλευτική διαδικασία που έγινε με δική του πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργός είπε:

«Θα ήθελα να κλείσουμε την διαδικασία με μια πιο αισιόδοξη προοπτική στα πράγματα».

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως καθόλη τη διάρκεια του lockdown αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ ετοιμάζεται νέα ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για περαιτέρω «πάγωμα» των πλειστηριασμών.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε χριστουγεννιάτικη ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων.

«Το πόσα χρήματα θα δώσουμε, το πώς θα τα δώσουμε, είναι ζήτημα που θα εξειδικεύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη στιγμή που η ταμειακή δυνατότητα υπάρχει και εμείς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν νοικοκυριά που μπορεί να έχουν μείνει έξω από το πλαίσιο προστασίας, η κυβέρνηση θα σταθεί με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Τους σχεδιασμούς για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για τη διάθεση τους, τις μελετά το οικονομικό επιτελείο και αναμένονται άμεσα οι αποφάσεις.

Η τριτολογία Μητσοτάκη

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε προτάσεις της αντιπολίτευσης τις οποίες και υιοθέτησε.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου με μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση. Πρέπει να δούμε και αυτά που συμφωνούμε και όχι μόνο αυτά που διαφωνούμε. Τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη όπου αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το ΕΣΥ. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, αν γυρίζαμε το ρολόι πίσω, θα είχαμε πάρει πιο γρήγορα πιο δραστικά μέτρα. Πέσαμε έξω στη εκτίμηση για το πόσο γρήγορα θα εξαπλωνόταν η πανδημία. Το Διαβαλκανικό είναι στην εφημερία. Αξιοποιούνται όλες οι κλίνες, συμπεριλμβανομένων των ιδιωτικών. Αν τις είχαμε επιτάξει από την αρχή θα πληρώναμε χωρίς λόγο. Τώρα τις χρησιμοποιούμε όταν είναι ανάγκη»

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «Θα γίνει αναστολή πλειστηριασμών. Ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά ισότιμη πρόσβαση στην τεχνολογία. Ήδη υλοποιούμε πρόγραμμα παροχής 40.000 laptop που θα γίνουν γρήγορα 80.000. Θα κάνουμε έξυπνα δειγματοληπτικά τεστ στους μαθητές για να δούμε την ακριβή εικόνα της κυκλοφορίας του ιού. Είμαστε η πρώτη χώρα που απέκτησε πρόσβαση αξιόπιστα rapid test. Αλλά το τεστ δεν είναι πανάκεια. Θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών τα Χριστούγεννα. Το ποιο θα είναι το ποσό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στα δημόσια ταμεία.» και πρόσθεσε «θέλω από όλα τα κόμματα να υποδείξουν από ένα εκπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαβούλευση για τη χάραξη της στρατηγικής του εθνικού εμβολιασμού.»

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός κάλεσε σε πιστή τήρηση των μέτρων. Είπε ακόμα πως όταν ξανα-ανοίξει η οικονομία δεν πρέπει να επαναληφθεί ότι ακολούθησε μετά το πρώτο κύμα και αυτό αφορά και την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό το λάθος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr - Μητσοτάκης: Lockdown «ακορντεόν» μέχρι το εμβόλιο