ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr - Μητσοτάκης: Lockdown «ακορντεόν» μέχρι το εμβόλιο

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr - Μητσοτάκης: Lockdown «ακορντεόν» μέχρι το εμβόλιο

Lockdown: Πλήρης επιβεβαίωση Newsbomb.gr δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες για την περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως έγραψε το πρωί το Newsbomb.gr παρά την όποια προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση προκύψει μετά και τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή, η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα στο μέλλον, καθώς δεν ξεμπερδεύουμε τόσο εύκολα με τον φονικό ιό.

Μια ματιά να ρίξει κανείς άλλωστε στα νοσοκομεία της χώρας την τελευταία εβδομάδα όπως και στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, θα καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από οριακή.

Από την πρώτη στιγμή μετά την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown το Newsbomb.gr τόνιζε ότι η καραντίνα δεν θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου, αλλά θα παραταθεί και ίσως φτάσουμε ακόμα και μέχρι τον Μάρτιο με κλείσιμο - άνοιγμα της χώρας το λεγόμενο lockdown – «ακορντεόν».

Σήμερα, από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για lockdown «ακορντεόν» επιβεβαιώνοντας πλήρως το Newsbomb.gr.

«Το εμβόλιο θα έρθει. Και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω μας αυτήν την περιπέτεια. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να αντέξουμε. Σε όσους μας κατηγορούν για το μοντέλο του ακορντεόν σχετικά με το lockdown, θα τους ζητήσω να μας καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Να μην ξανακάνουμε το λάθος του εφησυχασμού, όταν θα ξανανοίξουμε. Τις γιορτές να τις περάσουμε μόνο με τους αγαπημένους μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και θυμίζοντας τον στίχο του Leonard Cohen «Υπάρχει μία ρωγμή, μία ρωγμή στα πάντα. Έτσι μπαίνει το φως» τόνισε «Έτσι θα βγούμε κερδισμένοι από την αυτήν την μάχη. Με συστράτευση.».

Για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τη δευτερολογία του με μία αναφορά σε όσα άκουσε για τον τρόπο με τον οποίο θα εορταστεί η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου.

Επιτέθηκε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25, λέγοντας «αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του κ. Βαρουφάκη ότι είναι ταυτισμένο στο ακροδεξιό μας DNA» και τόνισε: «Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρες, και κάποιοι άλλοι με σεμνότητα κράτησαν την αντίσταση την οποία έκαναν για τον εαυτό τους και δεν έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, να το θυμούνται όποτε τους βολεύει. Να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Τα είπα για την Αντίσταση, θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο».

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε, όπως είπε, σε όσα είχε θίξει περί «υπεύθυνης υπακοής» ο κ. Βαρουφάκης, αλλά και στον κ, Κουτσούμπα. Σκωπτικά απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη τόνισε: «Δεν είστε ο Μαχάτμα Γκάντι που μίλησε γι' αυτά. Υπάρχει πράγματι αυτή η έννοια μόνο που χρησιμοποιήθηκε σε άλλες εποχές, και σε αντίσταση σε καθεστώτα ανελεύθερα μη δημοκρατικά». Θέλησε όπως είπε να ενημερώσει τους κ. Κουτσούμπα και Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για το ΚΚΕ και για τον κ. Βαρουφάκη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γιατρός νοσοκομείου - «Υγειονομικός πόλεμος άνευ προηγουμένου»