ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το εμβόλιο της Moderna έφερε κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Άνοδος για το αργό

Το εμβόλιο της Moderna έφερε κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Άνοδος για το αργό
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εκλογές ΗΠΑ - 2020 - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Στο πράσινο έκλεισε τη Δευτέρα (16/11) το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna ότι το υποψήφιο εμβόλιό της εναντίον του νέου κορονοϊού είναι αποτελεσματικό «κατά 94,5%», που ενεθάρρυνε αρκετούς επενδυτές.

Η ανακοίνωση της Moderna ήρθε μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις των Pfizer και BioNTech ότι το εμβόλιο τους είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό πάνω από 90%.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 470,63 μονάδων (+1,60%), στις 29.950,44 μονάδες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 94,84 μονάδων (+0,80%), στις 11.924,13 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,76 μονάδων (+1,16%), στις 3.626,91 μονάδες, βελτιώνοντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει την περασμένη Παρασκευή.

«Άλμα» για το πετρέλαιο

Σε ράλι επιδόθηκαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα.

Η είδηση ότι και το εμβόλιο της Moderna είναι αποτελεσματικό, αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποφύγει τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης και βαθιάς ύφεσης.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 1,21 δολ. ή 3% σκαρφαλώνοντας στα 41,34 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος εργαζομένων ΑΧΕΠΑ στο Newsbomb.gr: «37 στα 37 κρεβάτια της ΜΕΘ είναι κατειλημμένα»