ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανοί μάνατζερ θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή!

Γερμανοί μάνατζερ θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή!

Την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θέλει το 57% των γερμανών μάνατζερ εταιριών, σύμφωνα με προδημοσίευση δημοσκόπησης του περιοδικού «Manager Magazine».

Μάλιστα, το περιοδικό φιλοξενεί συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, που ζητά όχι μόνον να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και σε περίπτωση που χρειαστεί και η μέθοδος του εξαναγκασμού. «Ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης», υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τον Φέρενμπαχ, το ευρώ θα μπορούσε να επιτύχει μόνον εφόσον υπήρχε κοινή δημοσιονομική, οικονομική και φορολογική πολιτική. Η μη ύπαρξη τέτοιων προϋποθέσεων οδηγεί στην Ευρώπη «δύο ταχυτήτων».

Ο μάνατζερ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται υπερβολικά η Γερμανία και καλεί την Ελλάδα να διευκολύνει την Ευρώπη, δια της αποχώρησής της.

Σύμφωνα με την Φέρενμπαχ, η Ελλάδα είναι μια χώρα «με συνταξιούχους- φαντάσματα και πλούσιους που δεν πληρώνουν φόρους, χωρίς λειτουργική διοίκηση», και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει θέση στην Ευρώπη.