ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει σχέδιο για νέα ρύθμιση 120 δόσεων

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Newsbomb.gr: Δεν υπάρχει σχέδιο για νέα ρύθμιση 120 δόσεων
PIXABAY

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σχέδιο για νέα ρύθμιση των 100 - 120 δόσεων», τονίζουν στο Newsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μια νέα ρύθμιση που θα προβλέπει πολλές δόσεις θα ευνοούσε εκ νέου τη νοοτροπία του δεν πληρώνω και θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην κουλτούρα πληρωμών που καλλιεργηθεί επιτυχώς τα τελευταία χρόνια.

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δεν επιβεβαίωσε μια νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, σημειώνοντας πως μετά τον Απρίλιο και αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας, το οικονομικό επιτελείο θα αποφασίσει αν χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται πως για τα χρέη της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τη βεντάλια των ρυθμίσεων. Έτσι όσοι συσσώρευσαν χρέη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, τα οποία τελούν σε αναστολή έως τις 30 Απριλίου 2021, θα μπορούν να τα αποπληρώσουν από τον Μάιο του 2021 είτε σε 12 άτοκες δόσεις είτε σε 24 έντοκες δόσεις με επιτόκιο της τάξεως του 2,5%.

Όσοι έχασαν ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 θα μπορούν να επανενταχθούν με τα ίδια προνόμια ενώ για τις δόσεις που δεν πληρώθηκαν σε αυτό το διάστημα θα μπορούν να πληρωθούν μετά το τέλος της ρύθμισης των 120 δόσεων. Όσοι έχασαν ρύθμιση από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με την πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ερντογάν όπως…Σαντάμ Χουσεΐν: Χυδαίες ύβρεις κατά των ΗΠΑ - Οργή για τον «σουλτάνο» στην Ουάσινγκτον