ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ: Στις 20 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Γιούνκερ: Στις 20 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Την μετάθεση των τελικών αποφάσεων για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας ανακοίνωσε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογραμμίζει ότι απαιτούνται ακόμη κάποιες διευκρινίσεις σε ότι αφορά τους ειδικούς μηχανισμούς που θα προβλεφθούν για την ενίσχυση του ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος και να διασφαλιστεί ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Αυτό θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του χρέους, τονίζει στη δήλωσή του ο Ζ. Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στα ζητήματα που εκκρεμούσαν σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Όπως διευκρινίζει, το Eurogroup έλαβε «ισχυρές διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» και η τρόικα ολοκλήρωσε και παρουσίασε την ανάλυσή της για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Ακόμη, σημειώνει ότι η περαιτέρω τεχνική επεξεργασία που έγινε μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας οδήγησε στον εντοπισμό των απαιτούμενων πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ και στη διαμόρφωση ενός λεπτομερούς καταλόγου προαπαιτούμενων δράσεων μαζί με ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους.