ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Δώρο Χριστουγέννων - Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε θα καταβληθεί

Αποκλειστικό Newsbomb.gr - Δώρο Χριστουγέννων - Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε θα καταβληθεί

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Την ίδια μέρα θα καταβληθεί και η καταβολή του μισθού για τον μήνα Νοέμβριο. Συγκεκριμένα οι πληρωμές θα γίνουν Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σημειώνεται πως ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατάθηκε μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021, ενώ παράλληλα θεσπίζεται και πλαφόν στο ύψος του μισθού που θα μπορεί να δηλώνεται στον μηχανισμό.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης προχώρησε στην θέσπιση πλαφόν στους μισθούς καθώς υπήρξαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τις οποίες εντόπισαν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασία.

Έτσι μπαίνει φρένο σε όλους αυτούς που δήλωσαν υπέρογκους μισθούς με στόχο να εισπράξουν αυξημένες επιδοτήσεις. Είναι ενδεικτικό πως εντοπιστεί δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς που φτάνουν τις 50.000-60.000 ευρώ!

Ειδικότερα η σχετική διάταξη που θα βρίσκεται στη Βουλή προσψήφιση αναφέρει ότι θεσπίζεται για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως 31.1.2021 μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, που καλείται “ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ”, με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται δε ότι στους εργαζομένους των επιχειρήσεων-εργοδοτών που εντάσσονται στον μηχανισμό, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση εργασίας που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Eμβόλιο Pfizer: «Πράσινο» φως από την Κομισιόν