ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσουν - Πόσο θα διαρκέσουν

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσουν - Πόσο θα διαρκέσουν

Εν μέσω σκληρότερου lockdown και δεδομένου ότι το λιανεμπόριο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα,  καταστηματάρχες και καταναλωτές,  προετοιμάζονται για τις αγορές τους έχοντας πλέον και τις επιλογές του click away και του click in shop.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα Κυριακή (03/01) νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει γενικό lockdown στην αγορά υπό το φόβο μεγάλης διασποράς του κορονοϊού αφήνοντας ανοικτά μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία.

Οι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για να ανακάμψει κάπως ο τζίρος αλλά και να περιοριστούν όσο γίνεται οι ζημιές που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία, στις χειμερινές εκπτώσεις. Από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου αναμένεται να διεξαχθούν φέτος οι εκπτώσεις, υπό την προϋπόθεση πάντα αυτό να είναι εφικτό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή, 17 Ιανουαρίου του 2021 τα εμπορικά καταστήματα ολόκληρης της χώρας θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ έως τις 8 μμ.

Στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο μετά το «click away» που εφάρμοσαν οι επιχειρήσεις τα Χριστούγεννα να ακολουθήσει από το νέο έτος το «click in shop», δηλαδή αγορές με ραντεβού εντός του καταστήματος, κάτι που προανήγγειλε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Στόχος είναι να μη χαθούν οι εκπτώσεις που τυπικά ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου 2021 σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή της αγοράς.

Τoυς λόγους για τους οποίους δεν προετοίμασε η κυβέρνηση για το κλείσιμο των καταστημάτων εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA σήμερα το πρωί.

Ερωτηθείς για το εάν γνώριζε για το κλείσιμο των καταστημάτων ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «βεβαίως το ήξερα. Από την Πέμπτη το ήξερα, από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δεν γινόταν να το ανακοινώσουμε νωρίτερα. Διότι εάν το ανακοινώναμε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα γινόταν αυτό που έγινε σε σε όλες τις χώρες όταν έγινε αυτόματα σκληρότερο lockdown: βγήκαν όλοι στους δρόμους. Το Λονδίνο καταστράφηκε από αυτό το πράγμα» και συμπλήρωσε «Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Eίμαστε μια χώρα που τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά σε υπό πρωτοφανές άθλιες συνθήκες» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες στις 11/01 – Τα μέτρα ασφαλείας