ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» και αναστολή πλειστηριασμών στις συζητήσεις κυβέρνησης - θεσμών

Νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» και αναστολή πλειστηριασμών στις συζητήσεις κυβέρνησης - θεσμών

Στόχος της κυβέρνησης το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» να ξεκινήσει το νωρίτερο τον Απρίλιο

Την προστασία των πληττόμενων νοικοκυριών από τον κίνδυνο του πλειστηριασμού αλλά και ένα καινούργιο πρόγραμμα «Γέφυρα» για την εξυπηρέτηση των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, εφόσον οι θεσμοί ανάψουν το «πράσινο φως», το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» να ξεκινήσει το νωρίτερο τον Απρίλιο, με στόχο την 9μηνη επιδότηση επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, έχει προβλεφθεί γι΄ αυτό το πρόγραμμα στον προϋπολογισμό επιπλέον ποσό 300 εκατ. ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι επιχειρήσεις θα στηριχθούν μέσω επιδότησης από το Κράτος των τόκων των δανείων τους για διάστημα 3 μηνών, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός σχεδίου ρύθμισης ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους αυτού και το υπόλοιπο ρύθμιση με δόσεις.

Tην ανάγκη να μη χαθεί η ευκαιρία για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και στον κίνδυνο δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων εντός του έτους αναφέρθηκε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας στο μήνυμα του προς το προσωπικό της τράπεζας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ - «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών»