ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά καταστήματα: Γιατί δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS και χρονόμετρο στις αγορές

Ανοιχτά καταστήματα: Γιατί δεν θα μπει «κόφτης» στα SMS και χρονόμετρο στις αγορές
INTIME

Πίσω φαίνεται ότι αφήνει η κυβέρνηση για την ώρα το σχέδιο για «κόφτη» στα SMS στο 13033 και «χρονόμετρο» στις αγορές.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το βάρος από τη μεριά της κυβέρνησης θα πέσει στα ενισχυμένα μέτρα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού.

«Αλλά εκείνο που προέχει είναι να φοράμε τη μάσκα» είπε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή σε Σάββατα και Κυριακές».

Ερωτηθείς για τα σχέδια για «κόφτη» στα SMS και «χρονόμετρο» για τις αγορές ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «μελετάμε αρκετά θέματα για το πώς μπορεί να μπει ένας περιορισμός αλλά επειδή ο πληθυσμός δεν έχει έξυπνα τηλέφωνα θα μείνουμε προς το παρόν στην αποστολή sms χωρίς περιορισμό λόγω και των προσωπικών δεδομένων» επιβεβαιώνοντας όσα έγραψε από το βράδυ της Δευτέρας το Newsbomb.gr για τα «γκρίζα» σημεία του σχεδίου αυτού.

«Υπάρχουν και άλλα εργαλεία αλλά δεν απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού. Το ίδιο με τον κωδικό 2 για τα καταστήματα συμβαίνει και με το 6 για την άσκηση και γι’ αυτό απαιτείται προσωπική υπευθυνότητα. Ας σεβαστούμε όλοι μας αυτή τη λειτουργία της αγοράς και να περιορίσουμε την κινητικότητα» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Τι νόημα να έχουμε ένα τέτοιο μέτρο όταν υπάρχει η διέξοδος με τις βεβαιώσεις;» ήταν το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου.

«Ας στηρίξουμε αυτό το εργαλείο, ας δείξουμε αυτοσυγκράτηση για να έχουμε και διάρκεια» κατέληξε για το θέμα.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ακόμα ότι «έχει πάρει μια απόφαση η επιτροπή αν δεν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να ανοίξουν από τη Δευτέρα πρακτορεία ΟΠΑΠ και λαχειοπώλες. Μιλάμε για περίπου 15.000 εργαζόμενους αλλά και για τη διευκόλυνση πληρωμών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου είπε ακόμα ότι «δεν συζητείται το άνοιγμα των χιονοδρομικών αυτή τη στιγμή» καθώς και ότι «δεν υπάρχει στο τραπέζι να εξεταστεί το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό γιατί οι γιατροί περιμένουν το αποτέλεσμα των ανοιγμάτων που έγιναν και επειδή έχουμε από τη Δευτέρα γυμνάσια και λύκεια θα περιμένουν για να πάρουν τις αποφάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»