ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι αναστολές: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ τον Φεβρουάριο

Τέλος οι αναστολές: Ποιοι εργαζόμενοι θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ τον Φεβρουάριο

Επίδομα 534 ευρώ: Oι αναστολές συμβάσεων για τον μήνα Φεβρουάριο θα αφορούν μόνο τις κλειστές επιχειρήσεις. 

Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας θα συνεχιστεί μόνο για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η «οξυγόνωση» της αγοράς εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την «αποσωλήνωσή» της από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, όπως οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Έτσι, την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο θα την λάβουν μόνο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας, ή 17,8 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

Το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε μια σειρά άλλων μέτρων για να ενισχύσουν την απασχόληση.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων ο μηχανισμός «ΣΥΝ-Εργασία» έχει ήδη πάρει παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-Εργασία» έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούνιο και σε αυτόν εντάσσονται εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που έχασαν τουλάχιστον το 20% του τζίρου τους το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019. Όσοι εργαζόμενοι υποστούν μείωση έως 50% στον μισθό τους, θα λάβουν από το κράτος το 60% της απώλειας τους, ενώ η πολιτεία καλύπτει και το 100% των εισφορών τους (εργοδοτικών και εργατικών).

Παράλληλα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου αναμένεται να πληρωθούν οι δικαιούχοι τα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 3 κρούσματα της μετάλλαξης στη Βόρεια Ελλάδα - Φόβοι για πολύ περισσότερα