ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή σελίδας με καθολική επικράτηση της Reggeborgh - Το νέο ΔΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αλλαγή σελίδας με καθολική επικράτηση της Reggeborgh - Το νέο ΔΣ

Με τυπικές διαδικασίες επικράτησε η ολλανδική Reggeborgh στη σημερινή Γενική Συνέλευση για το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς υπερψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία οι προτάσεις της για την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Παράλληλα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων απέρριψε την πρόταση της απελθούσας πλέον διοίκησης του κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του συνόλου των ψηφοφοριών της Γενικής Συνέλευσης, οι προτάσεις της Reggeborgh έτυχαν της απόλυτης έγκρισης των μετόχων, καθιστώντας την «κυρίαρχο του παιχνιδιού» για την επόμενη ημέρα.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο που πρότεινε αναλαμβάνει άμεσα δράση, προκειμένου να φέρει σε πέρας το σχέδιο της. Σχέδιο που περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο της κατάστασης της εταιρείας και των πεπραγμένων της απελθούσας διοίκησης καθώς και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με ύψος που θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που θα προκύψουν μετά τη διενέργεια του ελέγχου.

Η κυριαρχία της Reggeborgh πιστοποιείται από τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, τόσο εκείνων που αφορούν το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας όσο και αυτών που σχετίζονται με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, στην κρίσιμη ψηφοφορία για την αντικατάσταση του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος της Reggeborgh και άλλων μετόχων, το 61,14% των μετόχων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση υπερψήφισε την πρότασή της Reggeborgh έναντι 38,77% που την καταψήφισε. Αντίστοιχα, στην αμέσως επόμενη ψηφοφορία, που αφορούσε τα νέα, προτεινόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θετική ψήφο έδωσε το 61,27% των μετόχων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση έναντι 38,72% που την καταψήφισε. Λευκό/αποχή επέλεξε το 0,01%.

Νωρίτερα, με συντριπτική πλειοψηφία οι μέτοχοι απέρριψαν την πρόταση της απελθούσας διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης ψήφισε μόλις το 9,84% των μετόχων ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων, το 89,55% απέρριψε την πρόταση

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Έτσι, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει πλέον νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και καλείται να οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη φάση της πορεία της. Συγκεκριμένα, τη θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ αναλαμβάνει ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μυλωνογιάννης. Τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Άρης Ξενόφος. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι κ.κ. Δημήτριος Κονδύλης (Εκτελεστικό Μέλος), Κωνσταντίνος Τούμπουρος (Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος) και Αθηνά Χατζηπέτρου (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος).

Αντίστοιχα η Επιτροπή Ελέγχου της εταιρείας στελεχώνεται από τον κ. Παναγιώτη Αλαμάνο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ελεγκτικής εταιρείας Sol Crowe, τον κ. Τούμπουρο και την κυρία Χατζηπέτρου.

Η θητεία τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και της Επιτροπής Ελέγχου είναι πενταετής.

Το «πράσινο φως» για τις εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ έδωσαν πάντως και οι επενδυτές στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου καθώς η μετοχή της εταιρείας ενισχύθηκε κατά 3,87% στα 1,4780 ευρώ. Η άνοδος έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς η ΕΛΛΑΚΤΩΡ αψήφησε το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικράτησε στην αγορά, καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντικές απώλειες 2,77% στις 743,49 μονάδες.