ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Ενέχει κινδύνους το Νέο Μνημόνιο

Ντράγκι: Ενέχει κινδύνους το Νέο Μνημόνιο

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη WSJ πως το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα αντιμετωπίζει ταάμεσα προβλήματα χρηματοδότησηςτης χώρας.


Παράλληλα συμπλήρωσε πως η υλοποίηση του προγράμματος ενέχει κινδύνους.

Ο κ. Ντράγκι παραδέχτηκε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή τους.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει πολύ ισχυρές δεσμεύσεις στη δημοσιονομική πολιτική και στο πεδίο των δομικών μεταρρυθμίσεων. Αλλά υπάρχουν κίνδυνοι στην εφαρμογή του προγράμματος και πιθανότατα εκλογές» σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας στο σύνολο της ευρωζώνης, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η ανάκαμψη πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς και υπόκειται ακόμα σε καθοδικά ρίσκα.

Την κατάπληξή του σχετικά με την αντίδραση των αγορών μετά την ανακοίνωση της ελληνικής συμφωνίας δεν παρέλειψε να κάνει γνωστή κάνοντας λόγο για χλιαρή υποδοχή αφού περιμένουν την εφαρμογή των μέτρων.