ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Ποιοι πληρώνονται σήμερα (09/02)

Επίδομα θέρμανσης: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις - Ποιοι πληρώνονται σήμερα (09/02)

Επίδομα θέρμανσης: Λιγότερο από 2 ώρες έχουν στην διάθεσή τους 24,000 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, που δεν είχαν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους στο myTaxisnet, να το κάνουν, για να κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό το σχετικό ποσό σήμερα το απόγευμα. 

Ήδη 3.000 εξ αυτών το έπραξαν, μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, έως την Παρασκευή 05/02, είχαν αποπληρωθεί 355.314 δικαιούχοι (93,7% όσων πραγματοποίησαν αγορές μέχρι 31/12/2020), με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 42 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα 534 ευρώ: Έρχονται αλλαγές στις αναστολές - Σε ποιους εργαζόμενους κόβεται η ενίσχυση

Σύμφωνα με τα στοιχεία είχαν υποβληθεί 850.862 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης από τις οποίες επιλέξιμες αιτήσεις είναι οι 688.412.

Η πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (09/02) το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται, πως φέτος το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει σχετική πρόβλεψη και για καυσόξυλα.

Ο υπολογισμός του ποσού εξαρτάται από την τοποθεσία των δικαιούχων (η οποία καθορίζεται από τον Ταχυδρομικό Κώδικα της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση), αλλά και τον αριθμό των ανήλικων μελών της οικογένειας. Επίσης, για κάθε ανήλικο θα υπάρχει προσαύξηση 10%.

Η επόμενη πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαρτίου για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλο και πιο κοντά το ολικό κλείσιμο - «Κάθε 24ωρο είναι κρίσιμο» - Τι λένε οι ειδικοί