ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown στην Αττική: Tι ισχύει για αναστολές, πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και άδειες ειδικού σκοπού

Lockdown στην Αττική: Tι ισχύει για αναστολές, πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και άδειες ειδικού σκοπού

Τα νέα δεδομένα λόγω του καθολικού lockdown στην Αττική σε αναστολές σύμβασης, πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και άδειες ειδικού σκοπού ανέλυσε η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή σε επιχειρήσεις που κλείνουν με τα νέα μέτρα, η κ. Στρατινάκη, τόνισε ότι πλέον «το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει γίνει προαναγγελτικό» και πρόσθεσε ότι δίνεται η δυνατότητα από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που θα προκύψουν στο λιανεμπόριο.

Η κ. Στρατινάκη, σημείωσε επίσης ότι θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ωστόσο οι εργαζόμενοι που δηλώθηκαν σε αναστολή από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουραρίου έχουν ήδη «κλειδώσει».

Σύμφωνα με την ίδια «το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ συνεχίζεται κανονικά», ενώ ενεργοποιούνται εκ νέου οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και την αποσυμφόρηση στους χώρους εργασίας, επιτρέπεται η αργοπορημένη άφιξη έως 2 ώρες, καθώς και η νωρίτερη αποχώρηση, ενώ προβλέπεται πλέον η χορήγηση τρίωρης άδειας στους εργαζομένους που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Η κ. Στρατινάκη, αναφέρθηκε επίσης και στην πλατφόρμα που θα ανοίξει σύντομα και θα δίνει τη δυνατότητα τόσο στους εργοδότες όσο και στους ίδιους τους εργαζομένους να δηλώνουν την επιθυμία τους να υποβληθούν σε τεστ, χωρίς έξοδα και δύο φορές το μήνα.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, δίνεται παράταση δύο μηνών σε όσους έληξε η επιδότηση, ενώ παρατείνεται και η χορήγηση των 400 ευρώ στους ανέργους στον επισιτισμό και τον τουρισμό για τους οποίους η επαναπρόσληψη δεν είναι υποχρεωτική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: Όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για σχολεία, μετακινήσεις, εμπόριο