ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown στην Αττική: Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά – Το ωράριο λειτουργίας τους

Lockdown στην Αττική: Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά – Το ωράριο λειτουργίας τους

Κλειστό είναι από σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα του λιανεμπορίου στην Αττική μετά την επιβολή σκληρού lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου στο σύνολο του και οι πωλήσεις των καταστημάτων θα γίνονται μόνο μέσω διαδικτύου ή τηλεφωνικά με παράδοση στην οικία του καταναλωτή.

Από την γενική απαγόρευση εξαιρούνται

  • τα καταστήματα τροφίμων γενικά, όπως σούπερ μάρκετ παντοπωλεία, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κοκ.
  • φαρμακεία,
  • πρατήρια υγρών καυσίμων,
  • pet shop,
  • καθαριστήρια
  • καταστήματα πώλησης καπνικών / ατμιστικών προϊόντων
  • τα καταστήματα τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά στο σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου
  • τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστις
  • τα καταστήματα οπτικών / βαρηκοϊας που θα λειτουργούν με ραντεβού
  • ΚΤΕΟ, συνεργεία αυτοκινήτων (μόνο με ραντεβού)

Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ στην ΚΥΑ διευκρινίζεται ότι απαγορεύεται η πώληση προϊόντων που ανήκουν σε ΚΑΔ σε αναστολή, όπως τα παιχνίδια, τα είδη ένδυσης, υπόδησης κοκ.

Υπενθυμίζεται ότι κατ’ εξαίρεση και μόνο για το προσεχές Σαββατοκύριακο, 13-14 Φεβρουαρίου, θα λειτουργήσουν τα ανθοπωλεία με click away και click inside και ωράριο λειτουργίας από 9:00 π.μ. έως 5:30 μ.μ. και τηρουμένης της αναλογίας 1 ατόμου ανά 25 τ.μ

Η εστίαση θα λειτουργεί με τη μέθοδο της διανομής (delivery), πακέτου απ’ το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive through).

Ωράρια λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις καθημερινές μπορεί να ξεκινάει απ’ τις 7:00 και να ολοκληρώνεται στις 20:30 τις καθημερινές ενώ τα Σαββατοκύριακα το ωράριο ορίστηκε από τις 7:00 ως τις 17:30.

Την Κυριακή μπορούν να λειτουργούν μόνο αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία κοκ καθώς και τα σούπερ μάρκετ αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων θα λειτουργούν με βάση το ισχύον καθεστώς (επιμερισμός εφημεριών, διανυκτερεύσεων κοκ). Επίσης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν επί 24ωρο.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές έχουν περιθώριο δύο ωρών για τις αγορές τους από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση μετακίνησης απ’ το 13033 ή θα συντάξουν το σχετικό έντυπο μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επισης:

Lockdown: «Κατέβασε ρολά» η Αττική - Αναλυτικός οδηγός με όσα αλλάζουν από σήμερα για τους πολίτες