ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534: Παρατείνονται οι αναστολές και τον Μάρτιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα 534: Παρατείνονται οι αναστολές και τον Μάρτιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Παράταση των αναστολών των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σημαντικά θέματα για την στήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού περιλαμβάνει η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για θέματα της ΑΑΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αναστολές θα ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021. Υπενθυμίζεται πως στις αναστολές Φεβρουαρίου εντάχθηκαν μόνο οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί μέχρι 4 Νοεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα περίπου 200.000 μισθωτοί να μείνουν εκτός του μέτρου των αναστολών και του επιδόματος των 534 ευρώ.

Έτσι οι διατάξεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εφαρμόζονται σε εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021 και ισχύουν για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας της αντίστοιχης επιχείρησης ή υποκαταστήματος λόγω του κορονοϊού ή ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται από αυτόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31 Μαρτίου 2021.

Παράταση μηχανισμού «ΣΥΝ-Εργασία» και για τον Μάρτιο

Ο μηχανισμός «ΣΥΝ-Εργασία» παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εφαρμόζεται για εργαζόμενους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31 Ιανουαρίου 2021, με στόχο να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στα τουριστικά καταλύματα

Προβλέπεται περαιτέρω κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών στον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων, που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 , εμφανίζοντας σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές εισφορές για τα τουριστικά καταλύματα δωδεκάμηνης λειτουργίας που κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2020 είχαν μείωση τζίρου τουλάχιστον 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταβάλλονται από το κρατικό προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Για τα καταλύματα που είχαν αντίστοιχη πτώση τζίρου για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, οι εργοδοτικές εισφορές καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για το χρονικό διάστημα 1 Ιανουαρίου 2021- 31 Μαρτίου 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μήδεια – Διακοπές ρεύματος: Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΑ - Φταίει ο Χατζηπετρής