ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ραντεβού» με την Εφορία: «Βουνό» οι φορολογικές υποχρεώσεις - Ποιοι φόροι εξοφλούνται σήμερα

«Ραντεβού» με την Εφορία: «Βουνό» οι φορολογικές υποχρεώσεις - Ποιοι φόροι εξοφλούνται σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να τακτοποιήσουν μια σειρά από υποχρεώσεις προς την Εφορία προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Τελειώνει ο Φεβρουάριος και μαζί του και οι προθεσμίες για την πληρωμή μιας σειράς φορολογικών υποχρεώσεων για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ειδικότερα μέχρι σήμερα Παρασκευή (26/02) θα πρέπει να καταβληθούν:

Φόρος εισοδήματος

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν έως σήμερα (26/02) την όγδοη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020. Αφορά σε όσους που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο.

ΕΝΦΙΑ

Έως σήμερα Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να εξοφληθεί η έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2020. Αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο.

ΦΠΑ

Έως σήμερα Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει οι επιχειρήσεις να πληρώσουν τον ΦΠΑ Ιανουαρίου.

Τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν έως την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 προκειμένου να μην πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι η προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Ωστόσο επισημαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να θέσουν μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ (myCAR) το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας και να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Για την κατάθεση των πινακίδωνοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παρακάτω διαδικασία:

Δηλώνονται τα στοιχεία της διεύθυνσης του (οδός, αριθμός, πόλη) και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος του και μετά κρατάει στο σπίτι του την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος του και τις πινακίδες.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για 3 χρόνια.

Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση