ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιγμα καταστημάτων: Με πλήρη λειτουργία και νέο SMS στο 13032 ο στόχος της κυβέρνησης

Άνοιγμα καταστημάτων: Με πλήρη λειτουργία και νέο SMS στο 13032 ο στόχος της κυβέρνησης

Το άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο όλα θα κριθούν από την πορεία των επιδημιολογικών στοιχείων με την πρόθεση να είναι, πάντως, τα καταστήματα να ανοίξουν μόνο με τους περιορισμούς των τετραγωνικών, του αριθμού των πελατών, του νέου SMS που έχει ετοιμαστεί και των μέτρων αυτοπροστασίας (αποστάσεις-μάσκες).

Η πρόθεση παραμένει, επίσης, η ημερομηνία που θα ανοίξουν ρολά τα καταστήματα να είναι η 16η Μαρτίου πάντα με τον αστερίσκο των κρουσμάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, την πίεση του συστήματος υγείας και τον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με προσεχτικά και σταδιακά βήματα ώστε να αποφευχθεί μια νέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμο να θέσει σε λειτουργία τον νέο αριθμό 13032 για τις αγορές στα καταστήματα με περιορισμό τριών ωρών ανά SMS το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν για μία μόνο φορά ανά ημέρα.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική