ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Ασφαλιστική: Στην «αντεπίθεση» οι εργαζόμενοι για τη μέθοδο αποτίμησης

Εθνική Ασφαλιστική: Στην «αντεπίθεση» οι εργαζόμενοι για τη μέθοδο αποτίμησης
INTIME

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής για το τίμημα της πώλησης της εταιρείας, καλώντας τα πολιτικά κόμματα και το ΤΧΣ να μην επιτρέψουν το «ξεπούλημα» της ασφαλιστικής.

Προσεγγίζοντας τη διαδικασία πώλησης με όρους αγοράς, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρει πως το 2018 η Gongbao έδινε 675 εκατ. ευρώ για το 75 % του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής (market value) και παρόλα αυτά η πρόταση αυτή δε προκρίθηκε από τον μέτοχο.

«Με αυτά τα δεδομένα για το 80% θα έπρεπε να δοθούν 720 εκατ. ευρώ και για το 100% 900 εκατ. ευρώ. Και αυτά πριν τις κερδοφόρες χρήσεις του 2018, 2019 και 2020, που εκτιμάται ότι τα συσσωρευμένα κέρδη θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 200 εκατ. ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής προσθέτει πως η τρέχουσα προσφορά του CVC Capital κατά πληροφορίες ανέρχεται σε 330 εκατ. ευρώ για το 80%, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προκαταβλητέες προμήθειες 80 εκατ. ευρώ (deferred acrual cost) προς την Εθνική Τράπεζα, αφού αυτές θα καταβάλλονταν, ούτως ή άλλως, βάσει της συμφωνίας διαμεσολάβησης.

«Γι' αυτό μιλάμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Γι' αυτό καλέσαμε τα πολιτικά κόμματα, θεματοφύλακες της περιουσίας του Ελληνικού λαού, να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Γι' αυτό καλέσαμε το ΤΧΣ, τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΕΤΕ να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία και να εμποδίσει το ξεπούλημα. Γι' αυτό λέμε όχι στο ξεπούλημα της εταιρείας μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής σημειώνει πως η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποτίμησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι βάση της προεξόφλησης των ταμειακών ροών και τονίζει πως αναμένει από τις πολυεθνικές συμβουλευτικές εταιρείες που επικουρούν την Εθνική Τράπεζα και το ΤΧΣ, να προτείνουν αυτή τη μέθοδο αποτίμησης και να την εφαρμόσουν.