ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση ενοικίων: Σήμερα τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Μείωση ενοικίων: Σήμερα τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους για τη μείωση ενοικίων θα στείλει εντός της ημέρας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι σήμερα ή την Δευτέρα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για τα «κουρέματα» ενοικίου μηνός Ιανουαρίου όπως επίσης και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο της 6ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι το lockdown κοστίζει την εβδομάδα, 725 εκατ. ευρώ, με το 50% να αφορά στο σκέλος των εσόδων και το 50% να αφορά στο σκέλος των δαπανών.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η εικόνα των δημοσίων εσόδων, τόσο για τον Μάρτιο όσο και για το δίμηνο Απριλίου-Μάϊου, δεν θα είναι καλή.

«Στόχος είναι μόλις κλείσει η υγειονομική κρίση να επανέλθουμε στην πολιτική της μόνιμης μείωσης των φορολογικών συντελεστών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Όσο βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση τόσο θα μειώνονται τα μέτρα στήριξης αλλά ταυτόχρονα θα έρχονται και περισσότερα έσοδα στο κρατικό ταμείο λόγω της βελτίωσης της κατάστασης στην οικονομία».

«Η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει μέσω της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και όχι με μέσα λιτότητας. Ταυτόχρονα, θα έρχεται το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα σημαντικό ποσό κυρίως υπό μορφή χρηματοδοτήσεων, να πυροδοτήσει ακόμη πιο ισχυρή ανάκαμψη» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης – Πόσο έχουν ακριβύνει στο εξάμηνο