ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν το Σάββατο (20/03)

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν το Σάββατο (20/03)
Intime News

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Oι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, φέρνουν αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ για το Σαββατοκύριακο.

Με δεδομένο ότι τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει πλέον από τις 21.00 και όχι από τις 19.00, τα σούπερ μάρκετ, αντί για τις 18.30 θα κλείνουν στις 20.30, προκειμένου εργαζόμενοι και πελάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα ανοίγουν στις 7.00.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει, από αύριο, ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας.
  • Παράλληλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.
  • Επίσης ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος, καθώς επίσης και η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Επομένως, όπως υπογράμμισε, ο κ. Χαρδαλιάς, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο ή με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.
  • Ακόμη, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος για την τέλεση των λειτουργιών είναι από 21 Μαρτίου.
  • Ακόμη αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος των αποφάσεων είναι ένας και αφορά στην διευκόλυνση της τήρησης των υφιστάμενων μέτρων. «Κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε την κούραση που η υφιστάμενη κατάσταση έχει προκαλέσει γι αυτό καθώς ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε τους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε ευνοούν λιγότερο τη μετάδοση του ιού απ' ότι οι κλειστοί. Ιδιαίτερα δε όταν στους ανοιχτούς χώρους κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία σε Τουρκία: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας - Εάν απειληθεί θα υπάρξει απάντηση