ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης για άνοιγμα καταστημάτων: Θέλουμε να λειτουργήσουν με SMS στο 13032 και χρονικό «κόφτη»

Γεωργιάδης για άνοιγμα καταστημάτων: Θέλουμε να λειτουργήσουν με SMS στο 13032 και χρονικό «κόφτη»

Την πρόταση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των καταστημάτων παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό για τις αγορές.

Εξηγώντας γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επιλέγει τη μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away) εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε έχει εισηγηθεί, επίσης, να ανοίξουν μαζί με τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις.

Σε ό,τι άφορα την εστίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης αν και ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη, ή μεθαύριο, Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις