ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένα ενοίκια: Πλήρης απαλλαγή για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Απαλλαγή ενοικίου

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 8α.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πιο θλιβερή φωτογραφία της ζωής της - Μόνη αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της