ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης για τεκμήρια: Δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους όσοι επλήγησαν από την πανδημία

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μήνυμα στους πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού ότι δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους λόγω τεκμηρίων έστειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στα τεκμήρια διαβίωσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, το πρωί της Τρίτης, διαμηνύοντας πως όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, παρότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Το ίδιο θα ισχύσει, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης, και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές αποδείξεις, μόνο που στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε στον ΑΝΤ ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εργασίας μέτρα για την ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων αλλά και των εργαζόμενων εποχικά στον τουρισμό.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

Εμφανίστηκε, δε, κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά επεσήμανε ότι αυτό που θα γίνει είτε το 2023 είτε το 2024, είναι ότι θα επανέλθουμε στο καθεστώς των δημοσιονομικών στόχων, με την υποχρέωση για πλεονάσματα τα οποία όμως θα είμαι μικρότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Σε ειδική αναφορά για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σκυλακάκης αν και είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και σε αυτό το θέμα κατόπιν συνεννόησης με τους Θεσμούς, άφησε να εννοηθεί ότι και φέτος θα πληρωθούν τα ίδια χρήματα με πέρυσι.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν αυξηθεί και λόγω της πανδημίας, σημείωσε ότι υπογράφηκε ήδη απόφαση με την οποία μεταφέρονται στο τέλος του έτους, με τη δυνατότητα ένταξης είτε σε 24 άτοκες δόσεις, είτε σε 48 με επιτόκιο 2,5%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» το Πάσχα: Έτσι θα γιορτάσουμε - Τι ώρα θα γίνουν Επιτάφιος, Ανάσταση - Πού θα ψήσουμε