ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Απρίλιο - Νέος «κόφτης» τον Μάιο

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή τον Απρίλιο - Νέος «κόφτης» τον Μάιο

Επίδομα 534 ευρώ: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του επιδόματος σε εργαζόμενους σε αναστολή τον Απρίλιο - Τι ισχύει για τον Μάιο.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Έτσι, για όσους βρίσκονται σε αναστολή τον μήνα Απρίλιο, το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να πληρωθεί γύρω στις 10 Μαΐου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα βγει νέα λίστα με ΚΑΔ για ανοιχτές και πληττόμενες επιχειρήσεις, που θα μπορούν να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή για τον μήνα Μάιο και να πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για να υποβάλουν οι εργαζόμενοι τις δηλώσεις αναστολής εργασίας τους για τον μήνα Μάιο.

Για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

«Κόφτης» για 150.000 εργαζόμενους

Περίπου 150.000 εργαζόμενοι που εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Επιπλέον, όλη η εστίαση θα πάρει την αποζημίωση, μόνο αν ο εργαζόμενος εργάζεται πάνω από 16 ώρες την εβδομάδα, ενώ για την εστίαση, δεν ισχύει το κριτήριο του τζίρου, αλλά και για κλειστές επιχειρήσεις και λιανεμπόριο, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που λειτουργεί με click away.

Θεσπίζεται λοιπόν νέος «κόφτης» για να ελεγχθούν όσοι έκαναν εικονικές προσλήψεις και λάμβαναν επιδοτήσεις με προσλήψεις λίγων ωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πρεμιέρα» για την εστίαση: Ανοίγει σήμερα μετά από lockdown έξι μηνών