ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως να ρυθμίσετε σε 120 δόσεις τις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

Πως να ρυθμίσετε σε 120 δόσεις τις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου
INTIME

Την ευκαιρία να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις τις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου έχουν πολίτες και επιχειρήσεις. Η υποβολή της αίτησης για την ένταξη στη ρύθμιση γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία λειτουργεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα της ΑΑΔΕ.

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται δάνεια για τα οποία χορηγήθηκαν έως και το 2012, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ») ή του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ), και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα στις τράπεζες έως τις 7.10.2019.

Σύμφωνα με την εγκύκλιό του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο), που είναι αρμόδια για την είσπραξη (πληροφορίες στον ειδικό πίνακα της Ε.2073/2021 και στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση στο myTAXISnet).

Μέχρι την Τρίτη 4/5/2021 έπρεπε να υποβληθούν οι αιτήσεις για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί από 7.10.2019, ενώ εντός 6 μηνών από τη βεβαίωσή τους θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μετά τις 29/4/2021.