ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Προβόπουλος: «Η ευθύνη βρίσκεται πλέον στα χέρια μας»

Γ. Προβόπουλος: «Η ευθύνη βρίσκεται πλέον στα χέρια μας»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, με δήλωση του, χαρακτηρίζει ως νέα ευκαιρία για τη χώρα την ολοκλήρωση του PSI.

Παράλληλα χαιρετίζει την την ενεργή συμπαράσταση των εταίρων, τονίζοντας ότι η –ιστορική- ευθύνη βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελλάδος.

Με δήλωσή του στην Ημερησία του Σαββάτου ο διοικητής της Τ.τ.Ε, τονίζει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις παρέχουν την ευκαιρία σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και μια υγιούς αναπτυξιακής πορείας που θα τεθεί αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις.

Η δήλωση Προβόπουλου έχει ως εξής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν τη βάσιμη ελπίδα ότι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα νέο, ευνοϊκότερο, πλαίσιο για την οικονομία. Η ενεργή συμπαράσταση των εταίρων μας που στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα, αλλά και τα ενθαρρυντικά δεδομένα από την ολοκλήρωση του PSI, μας δίνουν μία νέα ευκαιρία να προχωρήσουμε συντεταγμένα, αποκαθιστώντας σταδιακά την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας. Η πρόκληση είναι μεγάλη.

Σε εμάς εναπόκειται η ιστορική ευθύνη να υπερβούμε την κρίση και να θέσουμε τις στέρεες βάσεις μιας υγιούς αναπτυξιακής πορείας, αφήνοντας οριστικά πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.»