ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Συμμετοχή Σταϊκούρα στην αυριανή άτυπη συνεδρίαση του ECOFIN

Σταϊκούρας ecofin ΥΠΟΙΚ
INTIME

Η συνεδρίαση του ECOFIN θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα εκπροσωπήσει αύριο τη χώρα μας στην άτυπη συνεδρίαση του Ecofin, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνεδρίαση αυτή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και αναμένεται να δώσουν την τελική έγκριση για 4 Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία αποτελούν τη δεύτερη δέσμη Σχεδίων που υποβλήθηκαν από κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη σύνοδο του Ecofin, στις 13 Ιουνίου, δόθηκε το «πράσινο φως» για τα πρώτα 12 Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και το σχέδιο της χώρας μας, «Ελλάδα 2.0». Έτσι, μετά την αυριανή συνεδρίαση, ο συνολικός αριθμός των εγκεκριμένων Εθνικών Σχεδίων αναμένεται να φθάσει τα 16.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξετάσουν επίσης τη δέσμη νέων μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Με τα μέτρα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να ενισχύσει το υφιστάμενο πλαίσιο και να βελτιώσει τον εντοπισμό παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες προκλήσεις που δημιουργούν οι τεχνολογικές εξελίξεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα νέα συμπτώματα της Covid-19: Οι διαφορές μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων