ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτιές - Στύλιος: Άμεση και αποτελεσματική η αρωγή στους πυρόπληκτους

Στύλιος φωτιές πυρόπληκτοι αποζημιώσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν σήμερα σε δικαιούχους - πυρόπληκτους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση στο arogi.gov.gr.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, τόνισε ότι η αντίδραση της Κυβέρνησης για αρωγή στους πυρόπληκτους, ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Ο κ. Στύλιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο θα δοθούν οι αποζημιώσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν σήμερα σε δικαιούχους που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση στο AROGI.GOV.GR.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως οι προκαταβολές στους πυρόπληκτους, περιλαμβάνουν και τις προκαταβολές για κτηριακές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που κάηκαν. Αποκάλυψε δε ότι η ολική αποζημίωση για το ζωικό κεφάλαιο θα καταβληθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, ο κ. Στύλιος είπε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των ζημιών και μετά την ολοκλήρωση της θα δοθεί μια δεύτερη προκαταβολή αποζημίωσης, πριν την εξόφληση που θα ακολουθήσει.

Αναφερόμενος στους καλλιεργητές οι οποίο έπαθαν ζημιές που θα τους επηρεάσουν σε βάθος χρόνου, όπως για παράδειγμα οι ελαιοκαλλιεργητές, είπε πως θα υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς οι Τούρκοι κυκλώνουν τα Βαλκάνια με τη συμφωνία των Πρεσπών - Βάζουν «πόδι» και στα Σκόπια