ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «θρανία» δικηγόροι και λογιστές για τις απονομές συντάξεων

Στα «θρανία» δικηγόροι και λογιστές για τις απονομές συντάξεων
Στα «θρανία» δικηγόροι και λογιστές για τις απονομές συντάξεων
INTIME

Από σήμερα ξεκινά ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών από τον e-ΕΦΚΑ, με στόχο, έπειτα από την επιτυχή πιστοποίησή τους, να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων. 

Οι αιτήσεις δικηγόρων και λογιστών για να ενταχθούν στο Ειδικό Μητρώο Πιστοποιημένων Επαγγελματιών του e-ΕΦΚΑ ξεπέρασαν τις 3.600 κι έτσι σε πρώτη φάση θα εκπαιδευτούν και πιστοποιηθούν 1.200 επαγγελματίες (800 δικηγόροι και 400 λογιστές-φοροτεχνικοί).

Στη συνέχεια θα εγγραφούν σε ένα Μητρώο, από το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει τον δικηγόρο/λογιστή που επιθυμεί και να του αναθέσει την έκδοση της σύνταξής του. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα, μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle), στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νομοθεσία νομιμοποίησης χρόνου ασφάλισης και χρήσης του στην απονομή σύνταξης (ανακεφαλαίωση-βεβαίωση χρόνου ασφάλισης μισθωτών και μη μισθωτών κ.λπ.) και τον υπολογισμό κύριας σύνταξης με τους κανόνες του Ν. 4387/2016 και του Ν. 4670/2020.