ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας για κύμα ανατιμήσεων: Παροδικό το φαινόμενο – Παρακολουθούμε την αγορά

Χρήστος Σταϊκούρας για ανατιμήσεις
Να εξηγήσει το κύμα ανατιμήσεων επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αποδίδοντας το στην αυξημένη ζήτηση λόγω της ισχυρής ανάκαμψης μετά την πανδημία
INTIME

Να εξηγήσει το κύμα ανατιμήσεων επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αποδίδοντας το στην αυξημένη ζήτηση λόγω της ισχυρής ανάκαμψης μετά την πανδημία

Παροδικό εκτίμησε ότι θα είναι το κύμα των ανατιμήσεων που ήδη καταγράφεται σε πολλά προϊόντα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας πλέγμα προστασίας για ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιχειρώντας να εξηγήσει τον όρο «παροδικό» ο κ. Σταϊκούρας είπε στην ΕΡΤ ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο που έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά, άρα αυτό έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα κύμα ανατιμήσεων.

Μιλώντας για τον πληθωρισμό είπε ότι η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου είναι πώς θα βρεθεί κάτω από το 2% το 2022 υπογραμμίζοντας ότι έχουν δρομολογηθεί μία σειρά μέτρων από το υπουργείο Ενέργειας και Ανάπτυξης για την αγορά.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ελέγχουμε την αγορά» διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας ότι το διαθέσιμο εισόδημα βελτιώθηκε κατά 5% το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε για τα μέτρα στήριξης στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σημείωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει επιδοτήσει γενναία τα ευάλωτα νοικοκυριά για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας