ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Το αργότερο μέχρι τις γιορτές η αποκλιμάκωση των αυξήσεων – Ανησυχώ για την ενέργεια

Άδωνις Γεωργιάδης για αυξήσεις
Για τις αυξήσεις στα προϊόντα και την αποκλιμάκωσή τους μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME

Για τις αυξήσεις στα προϊόντα και την αποκλιμάκωσή τους μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για τις ανατιμήσεις, τις αυξήσεις σε προϊόντα και το κόστος ενέργειας αλλά και το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την αποκλιμάκωσή τους μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι, «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» αν και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την εφαρμογή e-katanalotis που δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα προϊόντα, αφού όπως είπε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές» ανακοινώνοντας ότι στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

Γεωργιάδης: Όσο καλύτερα τα έσοδα τόσο θα μειώνονται οι φόροι

Μιλώντας για την αντίδραση της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε αρχικά ότι «κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους» επικαλούμενος τα παραδείγματα της μείωσης στην εστίαση και τον ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα σημείωσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι».

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα» πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις. «Λαμβάνουμε υπόψη μας τη διεθνή συγκυρία που βαραίνει το καλάθι της νοικοκυράς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης για την οικονομία: Πάει πολύ καλά

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται».

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» ενώ για το θέμα της ανάπτυξης που καταγράφηκε είπε πως «ήρθε από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις».

Γεωργιάδης για rapid test

Αναφορικά με την τιμή των rapid test διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές