ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα του Δημοσίου σε νέους με φτηνό ενοίκιο σκέφτονται στην κυβέρνηση

Ακίνητα νέοι Δημόσιο
Ένα νέο μέτρο στήριξης των νέων με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου εξετάζουν στην κυβέρνηση
INTIME

Ένα νέο μέτρο στήριξης των νέων με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου εξετάζουν στην κυβέρνηση

Άλλο ένα μέτρο για τη στήριξη των νέων, στους οποίους ήταν αφιερωμένη ένα μεγάλό τμήμα της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, εξετάζουν στην κυβέρνηση με «όχημα» αυτή τη φορά τα ακίνητα του Δημοσίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η διάθεση με χαμηλό ενοίκιο σε νέα ζευγάρια ακινήτων που είναι στην κυριότητα του Δημοσίου ακολουθώντας το μοντέλο προγραμμάτων φτηνής στέγης για νέους που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Το σκεπτικό πίσω από το μέτρο αυτό που βρίσκεται υπό εξέταση ξεκινά από το συνδυασμό του ρυθμού αύξησης των ενοικίων σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές σε νέους με αποτέλεσμα η στέγαση να καθίσταται ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της νέας γενιάς.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με το οποία σχεδόν το 70% των νέων στην Ελλάδα ηλικίας 18 έως 24 ετών μένει με τους γονείς του την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ ανέρχεται σε 50%.

Σύμφωνα με το Open οι σκέψεις για τα μέτρα στέγασης των νέων «ευάλωτων» οικογενειών αφορά την πριμοδότηση νέων ζευγαριών που θεωρούνται «ευάλωτα» βάσει οικονομικών κριτηρίων, παραδείγματος χάριν ζευγάρια που δεν μπορούν να νοικιάσουν ακόμη και το πρώτο τους σπίτι με τη λογική της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του ακινήτου ως α’ κατοικία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον μασκοφόρο της Μεταμόρφωσης - Είχαν κάνει πρόβες

Γονικές Παροχές: Με 100.000 μεταβιβάσεις θα αλλάξουν χέρια περιουσίες ύψους 8,8 δισ. ευρώ

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»