ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Παράταση για επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις - Έρχεται ΚΥΑ για επίδομα φυσικού αερίου

Σταϊκούρας: Παράταση για επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις - Έρχεται ΚΥΑ για επίδομα φυσικού αερίου
INTIME

«Διευκολύνουμε όσους δεν πρόλαβαν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως θα υπάρξει παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη στις 100 και τις 120 δόσεις.

Παράταση για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας το Σάββατο στο Open, ο υπουργός σημείωσε, πως θα συμπεριληφθεί και ο Οκτώβριος για όσους θέλουν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φορολογούμενοι που ήθελαν μια νέα ευκαιρία επανένταξης στις ρυθμίσεις, έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε όμως ο κ. Σταϊκούρας η περίοδος επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου).

Έως τα μέσα Οκτώβρη η ΚΥΑ για επίδομα φυσικού αερίου

Έως τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών για το επίδομα του φυσικού αερίου», τόνισε σε συνέντευξή του στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Απαντώντας σε ερώτημα για το κοινωνικό μέρισμα εξήγησε πως καλύτερη εικόνα για τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας θα έχει σε ένα περίπου μήνα αλλά δεν απέκλεισε τη χορήγηση κάποιας επιπλέον ενίσχυσης.

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε. Η εικόνα είναι καλή, είναι ικανοποιητική, χωρίς να θριαμβολογώ για την πορεία της οικονομίας. Τα ταμεία πράγματι είναι γεμάτα με την έννοια ότι και ο κρατικός προϋπολογισμός αρχίζει να εκτελείται καλύτερα και η χώρα αντλεί πόρους από τις αγορές χρήματος με αρνητικό κόστος δανεισμού και από τις αγορές κεφαλαίου με το χαμηλότερο ιστορικά κόστος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η ελληνική πολιτεία πρέπει να βγάζει πόρους γιατί αυτό αυξάνει το έλλειμμα και το χρέος. Ταμειακά δηλαδή μπορεί να έχεις τους πόρους αλλά όσο εκταμιεύεις, όσο αυξάνεις τις δαπάνες τόσο αυξάνει το έλλειμμα της χώρας το οποίο μπορεί να έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοσιονομική ευελιξία. Εάν η εικόνα είναι αυτή και καλύτερη προφανώς θα έχουμε πιθανότητα δημοσιονομικό χώρο για πρόσθετη ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ποιον τρόπο αυτό θα γίνει δεν το γνωρίζω ακόμα», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

«Για μέτρα που αφορούν μόνο το 2021 κάποιες πιθανόν πρόσθετες ενισχύσεις ανάλογα και με την κρίση των τιμών θα έχουμε εικόνα περίπου σε ένα μήνα. Τότε θα καταθέσουμε και τον προϋπολογισμό», πρόσθεσε

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις – Γιατί θα ζητηθεί βίαιη προσαγωγή του 40χρονου στο δικαστήριο

Γηροκομείο η Ελλάς: Οι δείκτες για το δημογραφικό είναι εφιαλτικοί

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. τους «έκαψε»: Παρέδωσαν κοκαΐνη στο σπίτι γνωστού Έλληνα ηθοποιού